Close

Welke lamp past waar in mijn woning?

Share This Post

Lampen, ze zijn er in alle soorten en maten. Het kiezen van de juiste verlichting is niet makkelijk. Lampen geven je woning sfeer en gezelligheid maar uiteraard is de functionele verlichting ook niet onbelangrijk.

Joey Booy ontwerpt en maakt zijn eigen lampen. Deze lampen

Aan de hand van de lampen van Joey Booy leggen wij hieronder uit, waar en welke lamp het beste in jouw woning past.

 

Bijzetlamp – De Altea

De naam zegt het eigenlijk al. De lamp wordt ergens bijgezet om zo, functionele verlichting te geven. Zo wordt de bijzetlamp vaak op een bureau geplaatst, om verlichting te geven bij het (thuis)werken. Denk hierbij ook aan bijzetlampen op de nachtkastjes, om zo nog even een boek te kunnen lezen voor het slapen gaan. Naast de functionele verlichting wordt de bijzetlamp ook gebruikt om sfeer en decoratie geven op bijvoorbeeld een dressoirkast of een bijzettafel naast de bank of tv.

 

De Altea lamp is een staande lamp van 62 cm hoog en 25 cm breed. De kap is een mondgeblazen stolp. De stolp is zowel in een witte als in een transparante uitvoering. Het onderstel is gemaakt van staal en geeft een stoere uitstraling.

(Foto’s)

 

Hanglamp – De Bobila  

Een hanglamp wordt altijd boven een meubelstuk of plek geplaatst waar je goede verlichting nodig hebt. Een hanglamp wordt dus niet zomaar in een loze ruimte gehangen. Vooral ’s avonds creëert een hanglamp sfeer boven de eettafel tijdens het diner. Maar denk ook aan goede werkverlichting boven een. Vaak is de keuken of eetkamer het hart van de woning en daarom mogen deze lampen ook wel iets bijzonders of opvallends hebben. Zo is het gaaf om met verschillende niveaus te werken. Je hangt bijvoorbeeld twee of drie lampen naast elkaar, maar op verschillende niveaus. Dit zorgt voor diepte en een speels effect.

 

De Bobila lamp is 125 cm lang en heeft door de twee schapenleren kappen in combinatie met het laboratorium glas een rond ovale vorm. Ook deze lamp hangen wij vaak naast elkaar maar dan op verschillende niveaus.

 

Kroonluchter – De Millian

Misschien wel de meeste bekende lamp die er is, de kroonluchter. Ook deze lamp heb je in alle soorten en maten. Van heel klassiek tot een hele moderne variant.

Een grote kroonluchter komt het mooiste tot zijn recht als deze aan een hoog plafond hangt.

 

De Millian kroonluchter is een goed voorbeeld van een moderne kroonluchter. Er zijn twee maten van deze kroonluchter. De grootste heeft een diameter van 120 cm en heeft 24 lampenbollen en de kleinere variant heeft een diameter van 90 cm met 18 lampenbollen. Door de stalen constructie geeft deze kroonluchter een hele stoere maar toch een chique uitstraling.

 

Staande lamp – De Nyx

Staande lampen worden vaak in een hoek van de ruimte geplaatst. Zowel om de ruimte van de hoek in te vullen maar ook om het plafond mooi te laten verlichten als de lamp omhoog schijnt. De Nyx is een smalle staande lamp, de lengte hiervan is 185 cm.

More To Explore

Uncategorized

Hoe maak ik mijn huis kerst klaar zonder kerstboom?

Bij sommige mensen beginnen de kerstkriebels al te komen als de herfstbladeren nog moeten vallen. Kerstinkopen worden gedaan en de meeste kerstbomen worden begin december

Uncategorized

Welke lamp past waar in mijn woning?

Lampen, ze zijn er in alle soorten en maten. Het kiezen van de juiste verlichting is niet makkelijk. Lampen geven je woning sfeer en gezelligheid

Interesse in een van onze mooie vloerkleden?

Wij staan u graag te woord!

BEREIK ONS VIA WHATSAPP, MAIL TELEFOON OF ONS CONTACTFORMULIER

In oktober 25% korting op een interieurontwerp op maat!