Close

Tips om een open kast te stijlen

Share This Post

Je hebt een geweldige open kast aan je interieur toegevoegd, maar je hebt geen idee hoe je deze moet inrichten? En wat zijn de mooiste accessoires voor een open kast?

Wij helpen je met deze 5 tips graag op weg!

 

  1. Niet te vol

Misschien wel de belangrijkste tip voor het stijlen van een open kast; zet er niet te veel spullen in. Je hebt niet voor niets voor een open kast gekozen. Een open kast zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Door de accessoires in de kast te beperken, bewaar je de luchtigheid en vergroot je optisch daarmee dus de ruimte.

 

  1. Werk met verschillende hoogtes

Door met verschillende hoogtes in accessoires te werken, creëer je een speels effect. Denk hierbij aan verschillende vormen en hoogtes van vaasjes of kaarsen. Ook hierbij zorg je voor luchtigheid om af te wisselen van vormen en materialen.

  1. Geen prulletjes

Omdat je in de open kast uiteraard alles kunt zien is het belangrijk dat er geen troep in staat. Het helpt hierbij om niet te veel kleine prulletjes te gebruiken maar kies voor echte eyecatchers. Uiteraard zijn er veel eyecatchers in alle soorten en maten en iedereen kan dit voor zichzelf invullen. Misschien is voor jou een eyecatcher wel een kleurrijke vaas, een prachtige foto in een grote lijst of een bijzonder souvenir uit je favoriete vakantieland.

 

  1. Gebruik boeken

Een aantal boeken in je kast is altijd een goed idee. Of je deze boeken ook echt gelezen hebt of gewoonweg de kaft heel mooi vindt, het zorgt voor een prachtig effect in een open kast. Uiteraard kun je de boeken op meerdere manieren presenteren. Denk hierbij aan liggend, staand of gepresenteerd op een mooie boekenstandaard. Extra tip; boekenstandaard Libro.

 

  1. Gebruik planten
    Last but nog least; een beetje groen in je open kast kan nooit kwaad! En hoe leuk is het dan om een hangende plant te kopen, ook dit zorgt weer voor dat speelse effect. Denk hierbij wel aan het soort plant wat je koopt, krijgt het voldoende licht? Want van een plant die op sterven na dood is wordt natuurlijk niemand blij.

 

Aan de hand van deze tips kun je nu een open kast inrichten. Echter nog opzoek naar de juiste (maatwerk) kast? Dan ben je bij Joey Booy interieurontwerpers op het juiste adres. Wij maken open maatwerk kasten. Glaskast Ank is hier een mooi voorbeeld van. De kast is gemaakt van een stalen frame met daarin glasplaten, met boven op een houten plaat. Wij kunnen deze kast op maat maken voor uw woning. Wij horen graag als u verdere informatie wilt ontvangen. Uiteraard is glaskast Ank ook in onze showroom in Oosterhout te bewonderen!

 

More To Explore

Uncategorized

Hoe maak ik mijn huis kerst klaar zonder kerstboom?

Bij sommige mensen beginnen de kerstkriebels al te komen als de herfstbladeren nog moeten vallen. Kerstinkopen worden gedaan en de meeste kerstbomen worden begin december

Uncategorized

Welke lamp past waar in mijn woning?

Lampen, ze zijn er in alle soorten en maten. Het kiezen van de juiste verlichting is niet makkelijk. Lampen geven je woning sfeer en gezelligheid

Interesse in een van onze mooie vloerkleden?

Wij staan u graag te woord!

BEREIK ONS VIA WHATSAPP, MAIL TELEFOON OF ONS CONTACTFORMULIER

In oktober 25% korting op een interieurontwerp op maat!