Hotel Ara

Multifunctionele Lobby Hotel Ara Zwijndrecht

Bij binnenkomst word je hartelijk begroet door het vriendelijke personeel van Hotel Ara. Deze Van Der Valk vestiging ligt in Zwijndrecht, direct aan de Maas in een prachtig stuk natuur.

Hotel Ara biedt verschillende arrangementen voor feestjes, borrels en vergaderingen. Om de lobby hierin te betrekken waren er tafels nodig en moest de ruimte afgeschermd worden.

 

“De lobby is een grote ruimte waarin je geen vaste opstellingen wilt hebben. Hij moet flexibel te gebruiken zijn en af en toe gewoon een lege lobby zijn.”

 

Met dit concept zijn wij aan de haal gegaan en hebben we in een gezamenlijke sessie de verrijdbare shutterrekken ontworpen.

 

Een stalen frame met 22 stalen staanders waaraan de planken zijn bevestigd worden met een kettingsysteem tegelijktijdig bediend.

De tafels in de ruimte hebben we gemaakt van boomstamblad. Hierdoor krijgt het geheel een natuurlijke warme uitstraling.

 

De onderstellen zijn speciaal voor dit project ontwikkeld en daarna doorontwikkeld tot een poot die geschikt is voor thuis. Tafelpoot “ara’.

 

“Joey Booy heeft ons geholpen met de flexibele oplossing voor onze lobby. De tekeningen vooraf geven een goed beeld van wat het idee is. Tijdens de productie heb je veel contact over het productieproces en krijg je een leuk kijkje achter de schermen hoe het gemaakt wordt.“ 

Flexibel te gebruiken

“De lobby is een grote ruimte waarin je geen vaste opstellingen wilt hebben. Hij moet flexibel te gebruiken zijn en af en toe gewoon een lege lobby zijn.”

Tekeningen

De tekeningen vooraf geven een goed beeld van wat het idee is.  “Tijdens de productie heb je veel contact over het productieproces en krijg je een leuk kijkje achter de schermen hoe het gemaakt wordt.“