Close

Hoe maak ik mijn huis kerst klaar zonder kerstboom?

Share This Post

Bij sommige mensen beginnen de kerstkriebels al te komen als de herfstbladeren nog moeten vallen. Kerstinkopen worden gedaan en de meeste kerstbomen worden begin december naar binnen gehaald en opgetuigd. Staat natuurlijk supermooi zo’n opgetuigde kerstboom in jouw interieur, maar het heeft ook nadelen. Wat denk je van al die naalden die na een tijdje gaan uitvallen en in je sok of panty blijven hangen? Nog maar niet te spreken over mensen die allergisch zijn voor echte kerstbomen. En zeg nou eerlijk, een neppe kerstboom is ook niet wat je wilt in je interieur.

 

Dus.. liever geen kerstboom maar je wilt toch je huis gezellig maken voor de feestdagen? Met de volgende tips moet dat wel goed komen. We hopen hiermee jullie wat inspiratie te kunnen geven!

 

Lampjes

Wie zegt dat kerstverlichting alleen in een boom kan worden gehangen?! Het is juist heel mooi om de kleine lichtjes in een lichtdoorschijnende vaas te leggen. Dit kan zowel een doorzichtige neutrale vaas zijn, maar ook in een mooie kleurige vaas. Het geeft een warme en gezellige sfeer. En je kunt de lichtjes prima ook nog na de feestdagen laten liggen. Een beetje warmte en gezelligheid in je interieur kunnen de wintermaanden wel gebruiken!

 

Takken

Mocht je nou een kerstboom te veel gedoe vinden maar de sfeer ervan wel heel leuk vinden? Dan kun je ook losse dennenboomtakken gebruiken voor je interieur. Leg bijvoorbeeld een mooie tak op een schaal en decoreer deze met kerstverlichting. Heel simpel maar wel heel sfeervol.

 

 

Kerstballen in vazen of schalen

Je hebt ze in alle vormen en maten. Effen klassieke kerstballen, maar ook de mooiste gedecoreerde varianten. Uiteraard hoeven deze kerstballen niet alleen maar in de kerstboom te hangen, maar kunnen ze ook op andere plekjes in je interieur de kerstsfeer bezorgen. Denk hierbij aan grote schalen waar je meerdere items op kan plaatsen. Mooie kaarsenhouders, geurstokjes en dus ook kerstballen. En vergeet natuurlijk niet dat dit een perfecte decoratie is voor je open kast (waar eerder een blog overgeschreven is).

Uiteraard kun je de kerstballen ook combineren met de bovenstaande tips, namelijk tussen je kerstverlichting in een grote vaas, maar ook in je dennenboomtakken.

 

Servies/tafels opdekken

Je kent ze vast wel van de plaatjes uit de tijdschriften; de prachtige chique opgemaakte kerst tafels. Alles wordt uit de kast getrokken om de tafel zo mooi mogelijk op te maken.

Of je nu een apart servies voor de feestdagen hebt staan of je eigen servies net dat extraatje geeft, dat maakt natuurlijk niet uit! Denk hierbij aan prachtige kerstservetten, glitters en nepsneeuw om de tafel te decoreren, chique kaarsen(houders) en een prachtige tafelloper.

Maak het zo gek als je zelf wilt!

 

Is alle kerstversieringen je toch te veel? Geen zin om het aan te schaffen en ergens in een kelder te laten verstoffen? Kies je mooiste kerstoutfit om aan te trekken, steek de kaarsen aan en geniet van een goed glas wijn van de slechtste kerstliedjes met vrienden en familie!

More To Explore

Uncategorized

Hoe maak ik mijn huis kerst klaar zonder kerstboom?

Bij sommige mensen beginnen de kerstkriebels al te komen als de herfstbladeren nog moeten vallen. Kerstinkopen worden gedaan en de meeste kerstbomen worden begin december

Uncategorized

Welke lamp past waar in mijn woning?

Lampen, ze zijn er in alle soorten en maten. Het kiezen van de juiste verlichting is niet makkelijk. Lampen geven je woning sfeer en gezelligheid

Interesse in een van onze mooie vloerkleden?

Wij staan u graag te woord!

BEREIK ONS VIA WHATSAPP, MAIL TELEFOON OF ONS CONTACTFORMULIER

In oktober 25% korting op een interieurontwerp op maat!