Close

Hoe kies ik de juiste gordijnen?

Gordijnen loft Joey Booy raambekleding

Share This Post

Je kunt voor gordijnen kiezen om verschillende redenen.

Naast dat gordijnen voor veel sfeer en gezelligheid zorgen, werken ze ook geluiddempend en isolerend. Het houdt licht tegen en geeft privacy aan je woonruimte.

 

Het kiezen van de juiste gordijnen is niet altijd even makkelijk.

Welke kleur past het beste in de ruimte? Voor welk materiaal moet ik kiezen? En welke lengte is juist? Er zijn ontzettend veel keuzes. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij snappen dit en hopen je met de volgende tips op weg te kunnen helpen!

 

De juiste kleur kiezen

De kleur van de gordijnen kan de ruimte maken of breken. Wil je dat de gordijnen niet al te opvallend zijn, kies dan een kleur die overeenkomt met je muren, vloer of meubels. Uiteraard hoeft dit niet precies dezelfde kleur te zijn, maar de ton-sur-ton look geeft een rustige uitstraling aan de ruimte.

Heb je veel witte muren en je woning mag wel wat meer pit krijgen? Kies dan voor een opvallende kleur of stof.

 

Gordijnen loft Joey Booy raambekleding

 

De juiste voering/stof kiezen

Dit ligt helemaal aan de ruimte die je wilt voorzien van gordijnen. De slaapkamer wil je vaak zo donker mogelijk hebben en kies je dus voor een dikkere stof die verduisterend werkt. In de woonkamer kun je werken met verschillende stoffen. Denk hierbij aan een inbetween gordijn die licht doorlatend is en een normaal gordijn die een mooie stevige stof heeft.

 

De juiste lengte bepalen

Ook hier zijn verschillende keuzes te maken. Wil je het gordijn tot net onder het raam, tot net boven de grond of op de grond? Wij van Joey Booy interieurontwerpers hebben de voorkeur om de gordijnen op de grond te laten hangen. Dit zorgt voor een chique, warme uitstraling en hierdoor lijkt je woning optisch hoger. Vind je dit niet praktisch door bijvoorbeeld huisdieren of kinderen die op de grond kruipen, dan kun je ervoor kiezen om de gordijnen 1 of 2 cm boven de vloer te laten hangen.

 

Gordijnen loft Joey Booy raambekleding

 

Over kinderen en huisdieren gesproken. Zorg ervoor dat je dan voor gordijnen kiest die je zelf kunt wassen. Let tijdens het uitkiezen van de stof erop dat er geen gemakkelijke haaltjes of haren in blijven zitten.

More To Explore

Uncategorized

Hoe maak ik mijn huis kerst klaar zonder kerstboom?

Bij sommige mensen beginnen de kerstkriebels al te komen als de herfstbladeren nog moeten vallen. Kerstinkopen worden gedaan en de meeste kerstbomen worden begin december

Uncategorized

Welke lamp past waar in mijn woning?

Lampen, ze zijn er in alle soorten en maten. Het kiezen van de juiste verlichting is niet makkelijk. Lampen geven je woning sfeer en gezelligheid

Interesse in een van onze mooie vloerkleden?

Wij staan u graag te woord!

BEREIK ONS VIA WHATSAPP, MAIL TELEFOON OF ONS CONTACTFORMULIER

In oktober 25% korting op een interieurontwerp op maat!