De Boomstamtafel

Karakter, energie en authenticiteit. De eigenschappen die een boomstamtafel perfect omschrijven; een tafel die met je mee leeft.

robuuste boomstamtafels authentiek eikenhouten boomstamtafel joey booy
boomstamtafel uit 1 stuk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Onze strak afgewerkte, maar toch rauwe boomstamtafels uit 1 stuk zijn een eyecatcher in iedere kamer. Zijn organisch gevormde zijkanten laten zien hoe de boom van vorm was. De recht afgewerkte kopse kanten zorgen dat het er strak uitziet. Met het stalen onderstel krijgt de tafel een veilige en solide basis. Kortom, Een heerlijke tafel om aan te werken, eten en om lange avonden aan na te tafelen.’ 

 

Oorsprong

Voor onze boomstamtafels uit 1 stuk gebruiken wij twee soorten eiken, namelijk Amerikaans en Europees eiken.

De Europese eiken boomstammenbladen zijn afkomstig uit een departement in Frankrijk, Allier.

De Amerikaanse eiken boomstambladen zijn afkomstig uit Minesota en Winsconsin. Deze bladen hebben een zachte, warme gloed.

Na het kappen van de bomen die voor onze bladen worden gebruikt, wordt het herbebossingstraject weer gestart.

 

Amerikaans eikenhout geborsteld grove nerf Winsconsin Minesota warm hout
Vergeeld Amerikaans eikenhout

Eigenschappen

Onze tafels worden afgelakt met een ultramatte transparante lak die uitstekend alle vlekken tegenhoud. Deze lak trekt diep in het blad, waardoor de houtstructuur voelbaar blijft en er geen karakter verloren gaat.

Het gewicht van de volledige boomstamtafel is afhankelijk van de dikte en lengte van het blad. Inclusief de poten kan de tafel zo’n 250kg wegen.

Direct zonlicht op de tafel zorgt ervoor dat de kleur van het blad geleidelijk warmer wordt. Hierdoor krijg je die warme authentieke uitstraling die eikenhout heeft.

Ook de temperatuursverschillen in huis laten de tafel nog meer tot zichzelf komen. Het blad kan licht inscheuren en krimpen, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit, integendeel. Het ruige uiterlijk en eigen karakter door de zichtbare knoesten en natuurlijke vorm aan de zijkant  maken iedere tafel uniek.

 

stalen tafelpoot ontwerp joey booy | www.joeybooy.com

Onderstel

De handgemaakte onderstellen van de boomstamtafels zijn stoer en solide. In het bijzonder ons favoriete onderstel ‘Dali’ dat is vormgegeven door Joey Booy.

De massief stalen constructie wordt op verschillende plaatsen ondersteund door stalen afstandhouders en contrastangen.

Qua afwerking zijn er veel verschillende mogelijkheden. Een blauwstaal of geïmpregneerde stalen voet geeft een industriële look aan de tafel. Een gecoat onderstel in bijvoorbeeld de kleur zwart is toegankelijker en past goed bij een wisselend interieur.

Onder alle poten wordt meubelvilt van hoge kwaliteit geplaatst, waardoor de vloer niet beschadigd. Door dit vilt is de tafel ook eenvoudig te schuiven wanneer er ruimte gemaakt moet worden.

 

Onderhoud en hygiëne

Onze tafels zijn erg onderhoudsvriendelijk. Door de speciale lak komen er geen vlekken in het blad als er op gemorst wordt, ook niet met rode wijn, koffie en dergelijke.

Eten of drank is eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek zonder schoonmaakmiddelen. Natuurlijk kunnen er in de scheuren en kieren van de tafels kruimels en andere etensresten terechtkomen. Dit is makkelijk weg te halen met een stofzuiger of kruimeldief.

Wanneer u de tafel enige jaren bij u heeft binnen gestaan is de natuurlijke werking uit het blad, maar zal nog wel werken door temperatuursverschillen in de zomer en winter.

Na jaren intensief gebruik is de tafel eenvoudig weer ‘droog’ te maken. Hierna kan hij worden voorzien van een nieuwe laklaag, waardoor hij weer jaren mee gaat.

 

Waar te vinden?

Bent u nieuwsgierig hoe deze boomstamtafels uit Brabant met uniek onderstel er in het echt uitzien?

U bent van harte welkom op elke zaterdag in onze showroom van 11 tot 17u, of op afspraak via info@joeybooy.com.

Kanaalstraat 34, Oosterhout.