by Joey Booy

Share

by Joey Booy

Share

Welke trends zullen we in 2023 zien en hoe kunnen we deze in ons eigen interieur integreren? In deze blog delen we 10 essentiële tips voor jouw interieur in 2023!

  1. Minimalisme is nog steeds in

Minimalisme is een trend die al een tijdje meegaat en ook in 2023 zullen we deze stijl nog veel zien. Dit betekent dat we onze ruimtes zo eenvoudig en strak mogelijk zullen inrichten. Denk aan witte muren, eenvoudige meubels en het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen. Grote meubels en kunst zorgen voor een gevulde kamer, zo hoef je deze kamer ook niet vol te zetten met spullen die eigenlijk niets toevoegen.

  1. Gebruik warme kleuren

Warme kleuren zoals terra cotta, roestbruin en donkergroen zullen in 2023 populair zijn. Deze kleuren creëren een gezellige en warme sfeer in huis en zijn bovendien gemakkelijk te combineren met andere kleuren. zorg dat er ook geen overvloed aan kleuren in je huis komt. Een aantal mooie warme kleuren halen een ruimte echt op, maar ga je hierin te ver dan kan het ook een overkill zijn!

  1. Kies voor duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en ook in ons interieur zullen we hier meer aandacht aan besteden. Kies voor meubels en accessoires die gemaakt zijn van duurzame materialen en vermijd wegwerpartikelen. Bedenk of je de spullen die je koopt de komende 10 jaar zult waarderen.

  1. Maak gebruik van slimme technologie

Technologie heeft een grote invloed op ons dagelijks leven en ook in ons interieur zien we dit terug. In 2023 zullen we steeds meer slimme technologieën integreren in ons huis, denk bijvoorbeeld aan slimme thermostaten, slimme verlichting en spraakgestuurde assistenten. Een goed voorbeeld hiervan zijn de HUE lampen. De Hue lampen zijn te bedienen met een app.

  1. Creëer een gezellige sfeer met textiel

Textiel kan een belangrijke rol spelen bij het creëren van een gezellige sfeer in huis. Kies voor zachte kussens, warme dekens en mooie gordijnen om je interieur wat extra sfeer te geven. Wij bieden geweldig mooie stoffen en een stoer industrieel roedesysteem wat we zondig bij u thuis op maat maken.

  1. Ga voor organische vormen

In 2023 zullen organische vormen steeds populairder worden. Denk hierbij aan meubels en accessoires met ronde vormen en natuurlijke lijnen. Deze organische vormen creëren een zachte en uitnodigende uitstraling in huis.

  1. Kies voor open opslag

Open opslag, zoals open kasten en planken, zal in 2023 veel te zien zijn. Dit biedt niet alleen een praktische oplossing voor het opbergen van spullen, maar de kast zelf kan ook echt een blikvanger zijn!

 

  1. Maak gebruik van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout, steen en katoen zullen in 2023 veel gebruikt worden in het interieur. Deze materialen creëren een rustige en natuurlijke uitstraling. Een mooie trend zijn de gietvloeren. Deze zijn echter heel kwetsbaar en zorgen bij verschillende klanten al voor kopzorgen! Denk goed na voor je een gietvloer neemt. Een mooie grote natuurlijke tegel kan een alternatief zijn.

  1. Speel met verschillende texturen

Door het gebruik van verschillende texturen kan je een interessant en dynamisch interieur creëren. Combineer bijvoorbeeld zachte stoffen met harde materialen zoals beton of glas om een mooi contrast te creëren.

  1. Personaliseer je interieur met kunst en decoratie

Tot slot is het belangrijk om je interieur te personaliseren met kunst en decoratie. Dit kan bijvoorbeeld door het ophangen van persoonlijke foto’s, het plaatsen van unieke decoratie-items of het tentoonstellen van kunstwerken die je mooi vindt. Zo creëer je een interieur dat echt bij jou past. Ben je opzoek naar unieke werken? kijk eens bij Tres-art in centrum Breda!

Rapapa- rapapa Conclusie!

Het interieur van 2023 zal grotendeels gebaseerd zijn op de trends die we nu al zien. Minimalisme, duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke materialen blijven belangrijk, terwijl er ook steeds meer aandacht zal zijn voor slimme technologie en organische vormen. Door gebruik te maken van warme kleuren, verschillende texturen en persoonlijke decoratie kan je je interieur verder personaliseren en een gezellige sfeer creëren. Hopelijk hebben deze 10 tips je geïnspireerd om aan de slag te gaan met je interieur in 2023!

Wat vond je van deze blog?

Heb je vragen of opmerkingen? contact ons gerust!

Related Posts